2010. augusztus 24., kedd

Man vs Wild - A túlélés törvényei

Na jó, a cím kicsit erősre sikeredett, nem másról szól a történet, mint négy nap sátorozásról az erdőben.

Barátaink, akik mellesleg madarászok, kihívtak minket az erdőbe, hogy sátorozzunk velük. Egy éjszakának indult a dolog, végül három éjszaka és négy nap lett belőle. Ebből is ki lehet következtetni, hogy jól éreztük magunkat.

Gabesz és Connor a táborban

Norát itthon hagytuk, vele nem olyan egyszerű az élet, mint egy golden retrieverrel :-)

Kunyizás Connor módra

Volt sátor állítás, horgászat, bográcsban főzés, szalonna és virsli sütés, babgúlyás, madarászat, madárgyűrűzés. favágás, tábortűz, sörözgetés, borozgatás, beszélgetés, nevetés és kutyázás.

Gabesz a kukta :-)

Nomád élet és körülmények, de igazán élveztük a helyzetet. Connor meg aztán főleg. Sátorban aludt velünk, reggel már korán ébredtünk nem kellett sétálni vinni, elég volt kinyitni a sátor ajtaját és máris kinn voltunk :-) Rengeteget úszott, naponta többször is elsétálunk a tóhoz.
Horgászat közben próbáltuk lebeszélni az úszkálásról :-)
Labdázott, kutyázott és szerzett magának rengeteg ember barátot, köztük két tüneményes kislányt Borit és Zitát. Bori 1-másfél éves babó, vigyori tünemény, ahogy meglátta Connort szaladt felé és amíg kinn voltak (egyik barátunk rokona), egyfolytában Connor körül volt, simogatta, tapogatta, az orrát nyomkodta, a szemét vizsgálgatta, etette és fújta a retriever sípot. Imdánivalóak voltak együtt. Természetesen ott ültem velük, de semmi okom nem volt rá. Connor mindent engedett neki, egy rossz mozdulata nem volt, a jutalomfalatokat is olyan gyengéden vette el, hogy Bori szinte észre sem vette. Igazán büszke voltam rá.

Bori vigyor :-)

Orr vizsgálat


Zita és családja másnap jött ki hozzánk vendégeskedni a táborba. Ő is nagyon érdeklődő volt, sokat kérdezett és mesélt. Sokat foglalkozott Connorral, mivel ő már 5 éves így megmutattam neki a kézjeleket és próbálta irányítgatni Connort. Aztán persze bőven megjutalmazta, simivel, harapnivalóval és labdázással. Itt is minden gond nélkül ment, Connor engedelmeskedett, kedves volt és óvatos :-)

Connorral

Utolsó éjszakára Gabesz úgy döntött kihozza Norát. Hát nem volt egyszerű a történet. Ugye hát csak egy örző-védő fajtáról van szó. A sátorban nyugtalan volt, minden neszre jelzett. Napközben az emberekkel bizalmatlan volt, viszont akiket már ismer azokkal kedves, barátságos és nyugodt volt.

A tábor őrei

Csakhogy Nora komolyan is gondolta az örködést.

Hazafelé lógott a nyelvünk, a csomagok súlyától, a melegtől, de épségben és gyorsan hazaértünk. Connor egy napig pihente ki a fáradalmait :-)

Bear Grylls (Gabesz) és kutyája :-)

Köszönjük a lehetőséget Misinek, Zsófinak, Lacinak, Fefének! Hamarosan megismételjük ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése